Gedrag & Gehoorzaamheid “Basis”

Met passie voor Hond & Baas

Bij de Gedrag & Gehoorzaamheid Basis cursus ligt de nadruk op een goede relatie tussen u en uw hond, duidelijk en consequent leiderschap van u op een positieve manier, zonder dwang en/of fysieke straf, en het aanleren van verschillende opvoedingsoefeningen.

Aan de G&G Basis cursus kunnen honden vanaf 5 maanden oud deelnemen. Het is een voordeel als u met de hond de puppycursus hebt gevolgd, maar dat is geen vereiste. In de Basis-cursus wordt hetgeen geleerd is in de Puppy-cursus verder uitgebreid.

Het creëren en onderhouden van een goede band tussen baas en hond

Een goede samenwerking begint bij een goede band tussen u en uw hond. Die band is er niet zomaar, daar moet door beide partijen aan gewerkt worden. En, als die band er is, dan betekent dit niet automatisch einde oefening. Deze band moet het leven lang, door beide partijen, onderhouden worden. Hier komt wel direct de prominente inzet van u als baas om de hoek kijken.

Vaststellen van grenzen

Naast een goede band is het belangrijk dat u op een duidelijke en consequente wijze laat zien dat u de leider bent. Het is de leider die de grenzen bepaalt en vastlegt waarbinnen de hond mag functioneren. Om ook daadwerkelijk te verwachten dat de hond binnen deze grenzen functioneert en luistert, moet de hond die grenzen natuurlijk wel kennen. En daar ligt de rol van een goede baas!

Opvoedingsoefeningen

Wij werken volgens het “aandachtsprincipe”, waarin de baas de rol van (roedel)leider heeft. Zo wordt een natuurlijk gedrag gebruikt om de hond gehoorzaam en sociaal te krijgen. De oefeningen worden op een afwisselende manier gebracht met veel spel elementen tussendoor.

  • Aandacht
  • Af - Blijf: op plaats blijven liggen
  • Zit - Blijf: op plaats blijven zitten
  • Komen op bevel: naar de baas komen
  • Staan, betasten en gebit tonen
  • Omgang baas - hond
  • Omgang hond - hond
  • Diverse volg oefeningen

De G&G Basis cursus bestaat uit ±12 lessen van 45 minuten, gedurende de cursus wordt beoordeeld of jullie als combinatie klaar zijn voor de vervolg cursus. Wanneer de doelstellingen voor deze cursus zijn behaald kun je de G&G Basis+ cursus gaan volgen.

Groepsindeling & lestijden

Elk seizoen worden de cursisten per cursus in lesgroepen ingedeeld. Op het inschrijfformulier voor de cursussen kan de voorkeur voor een bepaalde lesdag worden opgeven. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeur maar kunnen dat niet garanderen.

Indien u vragen heeft over de G&G "Basis" cursus of als u meer informatie wenst, neemt u dan contact met ons op.

Klik hier voor de tarieven/lesdagen.