Puppycursus

Waarom is een puppycursus zo belangrijk?

Vooral in de eerste paar maanden leert een pup ontzettend snel. Het is dan ook heel belangrijk om deze periode optimaal te benutten en uw pup goed te begeleiden. Het volgen van een Puppycursus bij Honden Vrienden Zeeland zal een belangrijke bijdrage leveren aan een goede opvoeding. Wij raden u aan om dan ook zo vroeg mogelijk te starten met het volgen van een Puppycursus.

Wekelijkse opstart Puppy Cursus:

Pups van alle rassen tot een leeftijd van 5 maanden, kunnen wekelijks instromen bij onze pup lessen. Deze instroom lessen bereiden u alvast voor op de puppy cursus, u krijgt tips m.b.t. de opvoeding van uw pup en er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Tevens zijn deze instroom lessen belangrijk voor de socialisatie van uw pup.

Wij bieden u hiermee de mogelijkheid direct te kunnen starten met het opvoeden/trainen van uw pup zonder te hoeven wachten op de start van een nieuwe puppy cursus.

Uw pup leert in deze periode bijzonder snel, de basis voor een gehoorzame hond wordt in deze belangrijke periode gelegd!

Puppycursus:

De Puppy-cursus van HVZ biedt plezier voor mens en dier. We streven ernaar de groepen zo klein mogelijk te houden, in een groep van maximaal 6-8  cursisten leert u onder begeleiding van een ervaren instructeur op speelse, en toch consequente wijze, de basiscommando’s te begrijpen en deze over te brengen op uw hond.

Tijdens de puppy cursus leert u hoe om te gaan met uw hond, gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te vermijden (of indien nodig leren wij u hoe op een hondse manier te corrigeren).Nova - Chihuahua puppy - puppycursus
U leert hoe u de hond;

- netjes naast u laat zitten
- laat wandelen/volgen zonder trekken
- laat wachten op het volgende commando
- met u samen te spelen
- laat blijven
- naar de zit en lig positie kunt sturen.

In de week voorafgaande aan de lessen wordt een theorieavond georganiseerd, waarin je al enige informatie ontvangt over de omgang mens en dier en welke attributen je nodig hebt tijdens de cursus.

De Puppycursus bestaat uit een theorieles/avond, ± 12 praktijk lessen van 45 minuten en wordt afgesloten met een puppy-test, waarna je je hond kunt inschrijven voor de Basis cursus Gedrag & Gehoorzaamheid.

Indien u vragen heeft over de Puppycursus of als u meer informatie wenst, neemt u dan contact met ons op.

Klik hier voor de tarieven of ga direct naar het inschrijfformulier.