Over HVZ

Met passie voor Hond & Baas

Stichting Honden Vrienden Zeeland werd opgericht op 18 juni 2018.

Zijn wij dan nieuwkomers op het gebied van hondencursussen/trainingen? Nou nee, dat niet echt! Met de 5 instructeurs die bij ons lesgeven hebben we bij elkaar al zo'n kleine 50 jaar ervaring op diverse niveaus van trainingen rond lopen. U bent daarmee in goede handen!!

Met onze jarenlange ervaring hebben we een lesmethode ontwikkeld waarbij op duidelijke, consequente, uitdagende wijze wordt geleerd hoe u een betere omgang met uw hond kunt bereiken. Alle HVZ instructeurs volgen, ieder op hun eigen manier, deze methode waardoor de cursussen/trainingen naadloos op elkaar aan sluiten.
Elke dag leren wij weer bij, we staan open voor nieuwe ontwikkelingen en zienswijzen. Door goed naar de individuen (hond en/of baas) te kijken is vaak een kleine aanwijzing al voldoende om het gewenste gedrag bij de hond naar boven te halen.

Het is onze overtuiging dat een gehoorzame hond leidt tot een betere band tussen baas en hond.

"Een vriend voor het leven!"

Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zijn/haar hond (maakt niet uit welk ras) te trainen tot een gehoorzame huishond. Zodat hierrmee op een normale manier aan de maatschappij kan worden deelgenomen.

Laagdrempelige trainingen die toegankelijk zijn voor jong, oud, arm of rijk, met slechts één doel -> een goede, stabiele relatie tussen hond en baas creëren!

Dit bereiken we door het opbouwen van wederzijds vertrouwen tussen hond en baas.  Met onze methode leren wij u hoe om te gaan met uw hond, gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te vermijden (of indien nodig leren wij u op een hondse manier te corrigeren).